Laget mellom 1865-01-01 og 1865-12-31
Signatur: ubb-kk-nsx-0197
Alle bilder kan fritt lastes ned og brukes mot kreditering av fotograf og institusjon.
En jury smakte seg gjennom utstillingen og premierte de beste bidragene. Dette var før hermetikkens hemmeligheter ble mestret og «Af de fineste Fiskesorter og Crustaceer, som Lax og Hummer, havde Norge udstillet en Mængde Prøver, hermetisk nedlagte i Blikdaaser, hvoraf dog flere havde været slet tættede, saa at deres Indhold var ganske bedærvet.» Muslingene nedlagt i eddik og forselget i 1864 hadde visstnok holdt seg godt, men «dog tabt noget af deres Friskhed». Nå vet vi også at Haakjerringtran både smaker godt og kan brukes som lys- og maskinolje. Under kategorien «paa anden Maade tilberedet Fisk» fikk juryen smake et nytt produkt: fiskemel! Dette produktet kunne brukes i brødbaking, og utstilt var både fiskemelsbrød med tilsatt havremel og uten. Sistnevnte «lugtede og smagte stærkt af Tørfisk.» (Sitater fra Beretning om den Internationale Fiskeriudstilling i Bergen i Aaret 1865.)
Dette bildet er en del av utstillingen «Hvalfart» til Bergens Museum 1865
Dette bildet er knyttet til emnene Museum, Flaske, Fiske og fangst, Utstilling, Fiskegarn, Modell
Relatert til: Beretning om den Internationale Fiskeriudstilling i Bergen i Aaret 1865. Udgivet af Udstillings-Committeen.
Fotograf Knud Knudsen (1832-1915) var ved siden av Marcus Selm... se mer
{{cite web |url=http://marcus.uib.no/instance/photograph/ubb-kk-nsx-0197 |title=[Interiør. Fiskeriutstillingen i Bergen 1865.] |author=Avdeling for spesialsamlinger |accessdate=Sat Jan 23, 2021 |publisher=University of Bergen Library}}