Fotografi skapt av

Laget mellom 1865-01-01 og 1865-12-31

Signatur: ubb-kk-nsx-0197
Eies av

En jury smakte seg gjennom utstillingen og premierte de beste bidragene. Dette var før hermetikkens hemmeligheter ble mestret og «Af de fineste Fiskesorter og Crustaceer, som Lax og Hummer, havde Norge udstillet en Mængde Prøver, hermetisk nedlagte i Blikdaaser, hvoraf dog flere havde været slet tættede, saa at deres Indhold var ganske bedærvet.» Muslingene nedlagt i eddik og forselget i 1864 hadde visstnok holdt seg godt, men «dog tabt noget af deres Friskhed». Nå vet vi også at Haakjerringtran både smaker godt og kan brukes som lys- og maskinolje. Under kategorien «paa anden Maade tilberedet Fisk» fikk juryen smake et nytt produkt: fiskemel! Dette produktet kunne brukes i brødbaking, og utstilt var både fiskemelsbrød med tilsatt havremel og uten. Sistnevnte «lugtede og smagte stærkt af Tørfisk.» (Sitater fra Beretning om den Internationale Fiskeriudstilling i Bergen i Aaret 1865.)

Dette bildet er en del av utstillingen «Hvalfart» til Bergens Museum 1865

Dette bildet er knyttet til emnene Museum, Flaske, Fiske og fangst, Utstilling, Fiskegarn, Modell

Relatert til: Beretning om den Internationale Fiskeriudstilling i Bergen i Aaret 1865. Udgivet af Udstillings-Committeen.

Tilknyttet hendelse

Samling

KK-klassisk samling

Fotograf Knud Knudsen (1832-1915) var ved siden av Marcus Selm... se mer

Teknikk

Våtplate negativ

Glassplatenegativer som ble preparert og fremkalt av fotografen under opptakssituasjonen, dvs. fotografen måtte ha med mørkeromsutstyr ut i felt.

Stereonegativ


comments powered by Disqus