Fotografi skapt av

Laget mellom 1865-01-01 og 1865-12-31

Signatur: ubb-kk-nsx-0209
Eies av

Mengden gjenstander har tilsynelatende tvunget de største fiskene til å ligge på tvers av benken med sporen i det fri. Fotografen har bevisst plassert det smale tverrsnittet av rommet hvor alt er i fokus parallelt med den inntørka fisken. Utstillingen må ha bydd på en særdeles interessant sanseopplevelse for betrakteren. Gjenstandene i museet ble sortert etter nasjonalitet, funksjonalitet og lukt! Gjenstander med sterkest lukt ble fornuftig nok plassert i kjelleren. Foruten fisken på bildet kan man ane utfordringene de hadde med Klasse B som «omfattede alle de Fiske eller Dele deraf, som vare conserverede og sælges i Lage.»: «Tønderne havde saagodtsom alle et smukt Udseende, men det saae alligevel ud til at nogle af dem dog havde været arbeidede med mindre Omhu eller ogsaa af altfor tynd Stav; thi de fremkom lagetørre og maatte under Udstillingen stadigen forsynes med ny Lage.» (Sitater fra Beretning om den Internationale Fiskeriudstilling i Bergen i Aaret 1865.)

Dette bildet er en del av utstillingen «Hvalfart» til Bergens Museum 1865

Dette bildet er knyttet til emnene Museum, Fiske og fangst, Utstilling, Fisk, Hermetikkboks, Modell

Relatert til: Beretning om den Internationale Fiskeriudstilling i Bergen i Aaret 1865. Udgivet af Udstillings-Committeen.

Tilknyttet hendelse

Samling

KK-klassisk samling

Fotograf Knud Knudsen (1832-1915) var ved siden av Marcus Selm... se mer

Teknikk

Våtplate negativ

Glassplatenegativer som ble preparert og fremkalt av fotografen under opptakssituasjonen, dvs. fotografen måtte ha med mørkeromsutstyr ut i felt.

Stereonegativ


comments powered by Disqus