Siste registrerte fotografi / se flere
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Utvalgte samlinger

Manuskriptsamlingen

Manuskriptsamlingen inneholder håndskrevet og upublisert arkivmateriale. Store deler av den har bergensk og vestnorsk interesse, men samlingens lokalhistoriske stoff har rikspolitisk interesse på grunn av den dominerende stilling Bergen har spilt i norsk økonomisk, sosial og kulturell historie.

Billedsamlingen

Billedsamlingen ved Universitetsbiblioteket er en av landets største og mest anerkjente arkiv av historisk fotografi. Samlingen består av enkeltbilder og arkiver av varierende størrelse fra fotografer, samlere og private givere, til sammen omkring en halv million fotografiske bilder.

Utstillinger

Fortellinger om freden

For 75 år siden kom freden til Norge, og etter fem lange år med okkupasjon var landet endelig fritt igjen. Endelig kunne folk slippe jubelen løs, men også mange vonde følelser som var knyttet til krigen og okkupasjonen, fikk komme til overflaten. På mange måter var dette en situasjon hvor man ikke hadde noen erfaring å bygge på fra tidligere. Aldri før var Norge blitt frigjort etter fem år med okkupasjon av en fremmed makt med en ekstrem ideologi som nasjonalsosialismen.

Naturen

Digitaliseringsprosjektet Naturen 1877-1948 er et samarbeidsprosjekt mellom Universitetsbiblioteket i Bergen og Selskapet til Vitenskapenes Fremme. Det populærvitenskapelige tidsskriftet Naturen ble utgitt 1877-1886 i Kristiania, og f.o.m. 1887 utgitt av Bergens Museum. Tidsskriftet utgis fortsatt av Universitetet i Bergen.